13 g świeżo palonej

grubo mielonej kawy

125 ml wody o mineralizacji od 50

do 150 mg/l o temperaturze 95°C

proporcja: 1x15

czas parzenia: 4-10 min (zdejmujemy czapkę piany po 4 min, mocniejsza kawa wyjdzie po 10 min)

KUBEK

20 g świeżo palonej drobno mielonej kawy

180 ml wody o mineralizacji od 70

do 150 mg/l o temperaturze pokojowej

proporcja: 1x9

czas parzenia: 2-4 min (na małym ogniu do podniesienia się piany, nie gotować, dać postać w filiżance 1-2 min)

TYGIELEK

33 g świeżo palonej grubo mielonej kawy

500 ml wody

o mineralizacji od 70

do 150 mg/l 

o temperaturze 92-95°C

poporcja: 1x15

czas parzenia: 10 min (na 4 minucie mieszamy łyżką, na 9 minucie opuszczamy tłok)

FRENCH PRESS

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem

KAWIARKA

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem.

CHEMEX

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem

AEROPRESS

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem

DRIPPER

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem

SYFON

Przepraszamy! treść pojawi się niebawem

COLDBREW

TRADYCYJNE I ALTERNATYWNE SPOSOBY PARZENIA KAWY

Kontakt

Tel. 575 742 962

bsk.espresso@gmail.com

ul. Baranowicka 68

Białystok

 

PN-PT 9-17

SB 10-14